Scule Unelte Accesorii

Afiseaza: 1-24 din 24 produse

 Filtre
Cutie scule aluminiu

Cutie scule aluminiu

258,88 Lei 152,74 Lei
-41%

Scule, Unelte & Accesorii

 

Buna ziua! Ati auzit pana acum de creioane de tamplarie? Probabil ca doar foarte putini dintre dumneavoastra sunt cei care au auzit de acestea, poate ca doar cei care lucreaza in domeniul tamplariei, acolo unde probabil ca utilizati zilnic creioanele de tamplarie, ati auzit de acestea, in rest, trebuie sa recunoastem ca acest instrument este destul de necunoscut printre oameni, necunoscandu-se utilitatea acestuia si nestiind daca acesta, fiind un creion pana la urma, se ascute cu o ascutitoare, exact ca si un creion normal.

Ei bine, veti afla mult mai multe despre creioanele de tamplarie din acest articol, inclusiv despre motivul pentru care creioanele de tamplarie sunt plate si despre modul in care acestea sunt ascutite.

De ce sunt creioanele tamplarilor plate? Creioanele de tamplarie sunt dreptunghiulare si plate. Tamplarii trag linie cand vine vorba de creioane. Se tarasc pe acoperis, urca pe scari si ajung in pozitii precare, unde creioanele normale nu vor taia. 

Creioanele de tamplarie nu se vor rostogoli atunci cand sunt asezate pe o suprafata inclinata, cum ar fi, de exemplu, pe un acoperis. Tamplarii nu au intotdeauna timp sa puna creionul inapoi in buzunar si, in schimb, pot pune creionul jos. Asa cum am mentionat si mai sus, creionul este plat, iar cand tamplarii sunt gata sa-l foloseasca din nou, este exact acolo unde l-au lasat. Creioanele sunt, de asemenea, mai grele si mai mari decat un creion normal. 

Creioanele de tamplarie sunt mult mai usor de scos dintr-un buzunar plin de cuie sau suruburi sau cand degetele sunt reci si intepenite. O alta caracteristica a creionului de tamplarie include un plumb mai mare care face semne mai mari pentru taiere si ornamentare. Ascutitoarele normale de creion nu vor functiona pentru un creion de tamplarie si majoritatea tamplarilor nu le au in preajma. Cand sunt bine ascutite cu un cutit utilitar, creioanele de tamplarie vor fi greu de rupt si vor ramane ascutite mult mai mult timp. 

Exista o vorba in lumea sculelor: instrumentele ascutite fac o munca mult mai buna, sau ceva asemanator.
Exista o modalitate de a ascuti un creion de tamplarie. Este usor, dar necesita ceva mai multa finete pentru ca rezultatul final sa fie magnific si creionul dumneavoastra de tamplarie sa fie bine ascutit.

Prindeti creionul aproape de punct, la aproximativ 3 sau 4 centimetri inapoi dinspre capatul creionului de tamplarie. Acest lucru va va ajuta sa stabilizati creionul dumneavoastra de tamplarie in momentul ascuterii acestuia. 
In continuare, pozitionati un cutit de utilitate, ascutit de aproximativ 2 centimetri si incepeti procesul de ascutire al creionului dumneavoastra de tamplarie. Expuneti grafitul prin impingerea lamei prin lemn cu degetul mare al mainii care tine creionul. Mana care va tine cutitul, in principiu, va tine cutitul in unghiul optim.

 

Accesorii Scule Profesionale

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786577071 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!