Adaptor Dinamometric

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Adaptor Dinamometric

 

Un dinamometru este un dispozitiv pentru masurarea fortei, momentului fortei (cuplului) sau puterii. De exemplu, puterea produsa de un motor, sau de un alt element primar rotativ poate fi calculata prin masurarea simultana a cuplului si a vitezei de rotatie (rpm).

Un dinamometru poate fi, de asemenea, utilizat pentru a determina cuplul si puterea necesara pentru a actiona o masina condusa, cum ar fi o pompa. In acest caz, se utilizeaza un dinamometru de conducere. Un dinamometru care este proiectat sa fie condus se numeste dinamometru de absorbtie sau pasiv. Un dinamometru care poate conduce sau absorbi se numeste dinamometru universal sau activ.

Un dinamometru al motorului este un dispozitiv utilizat pentru a testa un motor care a fost scos dintr-un vehicul, generator sau orice alt echipament alimentat de un motor cu ardere interna. Scopul este de a confirma performanta inainte ca motorul sa fie instalat din nou in echipament. Dinamometrele motorului pot ajuta rezolvarea problemelor instalatiilor, determinand momentul in care un motor se supraincalzeste sau identificand problemele de performanta intermitenta si senzor. Dinamometrele motorului sunt cuplate la motorul testat printr-o unitate sau un arbore 
Pe langa faptul ca sunt utilizate pentru a determina cuplul sau caracteristicile de putere ale unei masini supuse testului, dinamometrele sunt folosite intr-o serie de alte roluri. In ciclurile standard de testare a emisiilor, cum ar fi cele definite de Agentia pentru Protectia Mediului, dinamometrele sunt utilizate pentru a asigura incarcarea rutiera simulata fie a motorului (cu ajutorul unui dinamometru motor), fie cu o tractiune completa (folosind un dinamometru de sasiu). De fapt, dincolo de masuratorile simple ale puterii si ale cuplului, dinamometrele pot fi utilizate ca parte a unui test pentru o varietate de activitati de dezvoltare a motorului, cum ar fi calibrarea controlerelor de gestionare a motorului , investigatii detaliate despre comportamentul de ardere si tribologie.

Exista mai multe tipuri de dinanometre care sunt clasificate dupa metoda de creare a unei sarcini. Dinamometrele de frana cu apa sunt ideale pentru motoarele de putere mai mare, cu optiuni cuprinse intre 350 si 10.000 CP.  O frana cu racire cu aer, controlata electric, creeaza sarcina prin inducerea unui camp magnetic intr-un disc rotativ. Discul rotativ produce caldura care este disipata in aer sau in apa.  Dinamometrele de curent alternativ creeaza o sarcina si pot returna puterea la reteaua electrica prin intermediul electronicelor cu putere de regenerare cu frecventa variabila.
Printre beneficiile utilizarii unui dinamometru asigurati o durata de viata mai lunga motorului dumneavostra, deoarece puteti sa identificati o problema fara a risca o defectiune pe drum, adresati performanta motorului si durabilitatea inainte de instalare, etc.

Din aceasta cauza, adaptoarele folosite pentru orice tip de dinamometru, reprezinta componente vitale pentru aceste piese.

 

Adaptor Electronic Dinamometric

Suport clienti Programul de lucru este de Luni - Vineri intre orele 9 - 17 !

0786577071 suport@casaidea.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!